Tuesday, October 19, 2010

177. Endgame

Ο κύκλος ζωής του ιστολογίου αυτού έληξε.

Το ιστολόγιο θα παραμείνει στη θέση του, όπως κάθε λάθος στο οποίο κάποτε πιστέψαμε. Τα ηλεκτρονικά μέσα δημιουργούν την δυνατότητα για ένα νέου είδους κουφάρι, μη βιοδιαλυτό, την περιφορά σωμάτων που υπήρξαν κάποτε αλλά δεν ζουν πια, σε ένα χώρο χωρίς βαρύτητα και φθορά, αλλά συνάμα χωρίς παρουσία και χωρίς επαφή. 

Στο καλό, ωραίο μου, άφθαρτο ερείπιο.

25 comments:

 1. "ή όλα ή τίποτα. συνήθως τίποτα."

  ReplyDelete
 2. λυπάμαι.στα δύσκολα, τα πολιτικοϊδεολογικά εννοώ, που τα παίρνω πολύ προσωπικά, πάντα γύριζα και ξαναδιάβαζα τα "σημάδια".και θα συνεχίσω αφού θα παραμείνει στη θέση του.

  ReplyDelete
 3. @Χαρά: Ουδείς τέλειος, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη.:-)
  @λ.κ: Εγώ παίρνω τα προσωπικά προσωπικά, και τα πολιτικά πολιτικά, οπότε τα δεύτερα μου είναι σαφώς ευκολότερα. Είμαι καλά γιατρέ μου;-)

  ReplyDelete
 4. είσαι σαφώς καλύτερα από μένα;-)

  ReplyDelete
 5. Η γνώση δεν είναι λάθος, οπότε ούτε το μοίρασμά της, ο χώρος μπορεί να μην έχει βαρύτητα αλλά έχει μεγάλη φθορά, ένα παράδειγμα είναι το ύφος και το περιεχόμενο της καταχώρησής σου. Και η παρουσία στο χώρο υπάρχει χωρίς επαφή. Εμείς δίνουμε στο χώρο τις διαστάσεις του και όχι αυτός, το ξέρεις.

  ΄Oλα τα πράγματα φέρουν τις αντιφάσεις τους μα και στην περίπτωση αυτή it takes so much more to tango. Αντί να μιλάμε για περιφερόμενα κουφάρια με γνωστικά επιχειρήματα προτείνω να ενεργήσουμε κατά των αιτιών τους.

  ReplyDelete
 6. Μπορεί κάποιος να μου πει σ' εμένα τον δύσμοιρο (που πήρε «άδεια» για μια βδομάδα λόγω υποχρεώσεων και τώρα πρέπει να ερμηνεύσει πλείστα «ουκ εν τω πολέμω θνήξεις» ) τι ακριβώς τρέχει;

  ReplyDelete
 7. @Demos: Ένα blog λιγότερο τρέχει:-)

  @saiduced: Το TTL δεν αφορούσε ποτέ το μοίρασμα γνώσης. Ήταν ένα προσωπικό πείραμα γραφής, συνήθως ελλειπτικού και αφοριστικού τύπου, και περισσότερο προσωπικού χαρακτήρα από ό,τι το RD. Αν και φιλοξένησε αναρτήσεις πολιτικού χαρακτήρα, ωστόσο κινήθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε άλλο επίπεδο έκφρασης και λόγου από ό,τι τα κείμενά μου για το RD.

  Για προσωπικούς (και όχι πολιτικούς, κοκ) λόγους, το προσωπικό αυτό πείραμα έφτασε στο τέλος του. Η ζωή συνεχίζεται, εντός και εκτός νετ.

  ReplyDelete
 8. κρίμα ήταν όλα ένα κι' ένα!

  ReplyDelete
 9. Ευχαριστώ πολύ gasireu, το εκτιμώ. Αγαπώ πολύ πολλά από τα κείμενα που έγραψα εδώ.
  Στην τελική όμως, δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε τα κείμενά μας. Ούτε βέβαια ότι δεν είμαστε. Η αλήθεια είναι ότι και είμαστε και δεν είμαστε τα κείμενά μας, και για να κρατηθεί αυτή η αλήθεια ενεργή πρέπει να αποδεικνύουμε πότε-πότε, στον εαυτό μας κυρίως, ότι μπορούμε να είμαστε και χωρίς αυτά.

  ReplyDelete
 10. Ένας χώρος ανθρώπινης κλίμακας υπήρχε και πάει κι αυτός. Ακόμη και μέσα στον καφκισμό του μύριζε άνθρωπο κι αυτό ήταν τόσο εξισορροπητικό ως προς τους στυλιζαρισμένους ακκισμούς του RD. Κρίμα που ούτε αυτό δεν μπόρεσε να διατηρηθεί. Είναι ένα δείγμα των όσων το άλλο μπλογκ αρέσκεται να χάνει

  ReplyDelete
 11. "Ένας χώρος ανθρώπινης κλίμακας υπήρχε και πάει κι αυτός."

  Στο σύμπαν; Στην γη; Στην μπλογκόσφαιρα; Στον κατάλογο ιστολογίων του κακού λύκου με το όνομα Αντώνης; Μια και τα τρία πρώτα θα ήταν εντελώς παράλογα, μάλλον το τελευταίο εννοείς. Με άλλα λόγια, η πρώτη πρόταση μεταφράζεται: "Ένα μπλογκ της προκοπής έφτιαξες και το κλεισες, άχρηστε."

  "Ακόμη και μέσα στον καφκισμό του μύριζε άνθρωπο".

  Τουτέστιν, "καφκισμός=το αντίθετο του ανθρώπου", σωστά; Που σημαίνει: "Το TTL ήταν η τελευταία, αμφιταλαντευόμενη απόπειρα του κτήνους να γίνει άνθρωπος, την οποία εγκατάλειψε για να παραδοθεί εξ ολοκλήρου στην κτηνωδία του RD".

  Εις απάντησιν των παραπάνω, παραφθείρω τον Μπλέικ: "The vision of 'human' that thou dost see is my own vision's greatest enemy."

  ReplyDelete
 12. Και δυο audiovisual απαντήσεις, my dear "humanists":

  http://www.youtube.com/watch?v=YQCqqnZma_Y

  http://www.youtube.com/watch?v=l-gK-CzCHug

  ReplyDelete
 13. Θάθελα να τα έχω σε βιβλίο.

  ReplyDelete
 14. Ευγενικέ μου δύτη (ευγενικός=όχι καλότροπος, αλλά έχων ευγενή ψυχή), αν στείλεις μέιλ στη διεύθυνση του RD, θα σου στείλω ένα μικρό κάτι που έχω ετοιμάσει απ' τις στάχτες τούτου εδώ του φοίνικα.

  ReplyDelete
 15. Σημείωση: Η πραγματική ευγένεια του "Bloody mother fucking asshole" για παράδειγμα --ευγένεια προς τον εαυτό, ευγένεια προς τον άλλο-- μου φέρνει δάκρυα στα μάτια.

  ReplyDelete
 16. (Yes, animals do cry. Just ask Francis Bacon).

  ReplyDelete
 17. Κρίμα. Όλα καλά όμως, έχω 177 λόγους να μην στεναχωρηθώ :)

  ReplyDelete
 18. Υπάρχει ένα ερασιτεχνικό self-made βιβλιαράκι σε word κάποιων από τα κείμενα που προέκυψαν εδώ, με διαφορετική όμως διάταξη και με ένα σύντομο σημείωμα. Όποιος θέλει μπορεί να γράφει στο RD και να το παίρνει σε attachment.

  ReplyDelete
 19. δεν έχει μόνο ο δύτης ψυχή, κι εγώ θέλω το ερασιτεχνικό βιβλιαράκι.

  ReplyDelete
 20. κι εγώ θα ήθελα το attachment, αλλά δεν βγάζω άκρη με το link του RD (με παραπέμπει στο hotmail γενικώς)ποιό είναι το email address?!

  ReplyDelete
 21. radical-desire@hotmail.com

  Σε μένα δουλεύει κανονικά πάντως το λινκ για το mail.

  ReplyDelete
 22. ok, ευχαριστώ

  ReplyDelete
 23. Τα σέβη μου

  (θέλει δύναμη να αφήσεις ότι αγάπησες για όποιο λόγο …

  Καλή συνέχεια

  ReplyDelete
 24. Den yparxei pio ygies pragma apo to telos enos blog enos blogger!

  (Christos Hadjioannou)

  ReplyDelete